FAQ

Veelgestelde vragen

Kinderopvang, thuiszorg en ouderenzorg

Op hoeveel vormingen hebben wij recht?


Als alles vlot verlopen is heeft de vormingsverantwoordelijke of een andere contactpersoon binnen jullie organisatie een mailtje ontvangen met een paswoord om in te loggen bij het vormingsfonds alsook het aantal vormingen waarop jullie organisatie recht heeft (dit aantal hangt af van de grote van jullie dienst).

Hebben jullie geen mail ontvangen of is deze verloren gegaan? Je kan deze informatie steeds terug opvragen via vormingsfonds@diverscity.be of 02 211 55 18.

Focus op talent

Op hoeveel vormingen aan voordeeltarief hebben wij recht?


Elke bestuurt heeft jaarlijks recht op 1 vorming aan het voordeeltarief van €1000. Voor het vormingsfonds Focus op talent 2021-2022 heeft elk bestuur dus recht op 2 vormingen in het totaal. Als alles vlot verlopen is heeft de vormingsverantwoordelijke of een andere contactpersoon binnen jullie organisatie een mailtje ontvangen met een paswoord om in te loggen bij het vormingsfonds. Deze persoon kan de 2 vormingen boeken.

Hebben jullie geen mail ontvangen of is deze verloren gegaan? Je kan deze informatie steeds terug opvragen via vormingsfonds@diverscity.be of 02 211 55 18.
Hoeveel betaal ik voor een vorming uit het vormingsfonds Focus op talent aan voordeeltarief?


Elke bestuur heeft recht op 1 vorming uit het vormingsfonds ‘focus op talent’ voor de prijs van €1000 per jaar (dus voor de periode 2021-2022 gaat dit over 2 vormingen in het totaal). De vormingen kosten in werkelijkheid meer dan €1000, maar dankzij de financiële tussenkomst van de Vlaamse Overheid worden alle kosten boven €1000 gedragen door het vormingsfonds.
Voor welke diensten is het vormingsfonds Focus op talent beschikbaar?


Deze vorming kan gebruikt worden voor het volledige bestuur en dus voor elke dienst (beperkt zich niet tot de diensten kinderopvang, thuiszorg en/of ouderenzorg).
Mag ik rechtstreeks contact opnemen met de vormingsorganisatie om een vorming te boeken?


Nee, je kunt een vorming enkel boeken via de website van het vormingsfonds om recht te hebben op financiële voordelen.

Algemeen

Ik ben mijn paswoord vergeten om in te loggen op de inschrijfwebsite van het vormingsfonds. Wat nu?


Geen probleem! Via deze link kun je je paswoord opnieuw instellen.
De inlognaam is steeds je e-mailadres.
Indien je na 15 min nog steeds geen mail hebt ontvangen, (kijk zeker ook in de map 'ongewenste mails'), gelieve dan contact op te nemen met vormingsfonds@diverscity.be
Hoe boek je een vorming?


Wanneer je op 'boek nu' drukt bij een vorming wordt je doorverwezen naar de vormingsfonds boekingssite. Daar kan je met behulp van je e-mailadres en je zelfgekozen paswoord (enkel voor contactpersonen gekend bij het vormingsfonds) de vorming finaal boeken. Hoe dit praktisch in zijn werk gaat lees je in de handleiding 'Hoe een vorming boeken' in een handig stappenplan.
Waar vind ik de modelovereenkomst?


Als alles goed verlopen is vind je de link naar de modelovereenkomst in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na het boeken van een vorming.

Je kan deze ook terugvinden op deze website bij downloads: www.aanbodvormingsfonds.com/downloads.
Wat doen bij wijzigingen van plaats, datum of lesgever van een geboekte vorming?


Wijziging van lesgever of de plaats waar de vorming doorgaat moeten de organisaties en de besturen aan elkaar doorgeven, maar niet aan het vormingsfonds. Wanneer de datum van de vorming veranderd moet dit wel doorgegeven worden aan het vormingsfonds.

Geef deze wijziging dus steeds door aan vormingsfonds@diverscity.be of 02 211 55 18
Waar vind ik de handleiding: 'Hoe boek ik een vorming?'


Je kan deze terugvinden op deze website bij downloads: www.aanbodvormingsfonds.com/downloads.
Ik probeer voor het eerst in te loggen en het lukt niet, hoe komt dat?


  • je e-mail adres is niet gekend bij het vormingsfonds, enkel de perso(o)n(en) die een uitnodigingsmail van ons hebben ontvangen kunnen inloggen door gebruik te maken van het e-mailadres als inlognaam.
  • je weet niet wat je paswoord is. De eerste keer dat je probeert in te loggen vul je je e-mailadres in als inlognaam en druk je vervolgens op paswoord vergeten. Op deze manier kan je een paswoord aanmaken waarmee je kan inloggen om de gewenste vorming te boeken.