Meer info


 

Vormingsfondsen Thuiszorg


De besturen die vormingen boekten en die niet kunnen doorgaan uit voorzorg tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, kunnen de vormingen verplaatsten naar 2021. 
 

meer info? vormingsfonds@diverscity.be

Belangrijke wijzigingen naar aanleiding van het coronavirus

Vormingsfonds Thuiszorg


Met een deel van het uit het VIA4-akkoord beschikbaar budget voor Vorming, Training en Opleiding is een Vormingsfonds Kinderopvang en Thuiszorg opgericht. Kinderopvang voorzieningen, diensten gezinszorg en poetsdiensten, georganiseerd door een lokaal bestuur krijgen sinds 2015 via dit Vormingsfonds een aantal gratis bijscholingen.

Deze bijscholingen worden ter plaatse voor de teams van kinderbegeleiders,
verzorgenden of poetshulpen georganiseerd. Het recht op deze gratis bijscholingen is berekend op het totaal aantal medewerkers dat is tewerkgesteld in de kinderopvang of de gezinszorg/poetsdienst.

De vormingsverantwoordelijke binnen jullie organisatie (of een andere contactpersoon indien jullie organisatie niet over een vormingsverantwoordelijke beschikt) krijgt van het vormingsfonds:

 

  • een paswoord waarmee jullie vormingen kunnen boeken op de vormingsfonds website

  • een overzicht van het aantal vormingen waarop jullie recht hebben.
     

Heb je deze informatie niet van ons ontvangen? Neem dan contact op met vormingsfonds@diverscity.be of 02 211 55 18.


Voor deze vijfde editie van het Vormingsfonds is gekozen voor een tweejarig aanbod. De besturen zullen dus zowel in 2019 als in 2020 vormingen kunnen boeken uit dit aanbod. Boeken kan vanaf 1 november 2018 tot 30 juni 2020 (vormingen in te plannen tot eind 2020).

 

Het vormingsfonds is een samenwerkingen van Diverscity en VVSG.