Meer info


 

 • Vormingsfondsen Kinderopvang en Thuiszorg
  De besturen die vormingen boekten en die niet kunnen doorgaan uit voorzorg tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, kunnen de vormingen verplaatsten naar 2021. 

   

 • Vormingsfonds – Focus op Talent

  • Boeken van vormingen voor 2020 zal mogelijk zijn vanaf september 2019 t.e.m. 30 juni 2020. 

  • Vormingen die geboekt zijn tot eind september en niet kunnen doorgaan wegens voorzorgsmaatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, kunnen ingepland worden tot eind 2020. 
    

meer info? vormingsfonds@diverscity.be

Belangrijke wijzigingen naar aanleiding van het coronavirus

​​

Vormingsfonds voor Kinderopvang en Thuiszorg


Met een deel van het uit het VIA4-akkoord beschikbaar budget voor Vorming, Training en Opleiding is een Vormingsfonds Kinderopvang en Thuiszorg opgericht. Kinderopvang voorzieningen, diensten gezinszorg en poetsdiensten, georganiseerd door een lokaal bestuur krijgen sinds 2015 via dit Vormingsfonds een aantal gratis bijscholingen.

Deze bijscholingen worden ter plaatse voor de teams van kinderbegeleiders,
verzorgenden of poetshulpen georganiseerd. Het recht op deze gratis bijscholingen is berekend op het totaal aantal medewerkers dat is tewerkgesteld in de kinderopvang of de gezinszorg/poetsdienst.

De vormingsverantwoordelijke binnen jullie organisatie (of een andere contactpersoon indien jullie organisatie niet over een vormingsverantwoordelijke beschikt) krijgt van het vormingsfonds:

 

 • een paswoord waarmee jullie vormingen kunnen boeken op de vormingsfonds website

 • een overzicht van het aantal vormingen waarop jullie recht hebben.
   

Heb je deze informatie niet van ons ontvangen? Neem dan contact op met vormingsfonds@diverscity.be of 02 211 55 18


Voor deze vijfde editie van het Vormingsfonds is gekozen voor een tweejarig aanbod. De besturen zullen dus zowel in 2019 als in 2020 vormingen kunnen boeken uit dit aanbod. Boeken kan tot 30 juni 2020 (vormingen in te plannen tot eind 2020) Indien de vorming niet kan doorgaan in 2020 naar aanleiding van de voorzorgsmaatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, kan uitzonderlijk, het aantal vormingen waarop uw organisatie nog recht op heeft, meegenomen worden naar 2021. 

 

Het vormingsfonds is een samenwerkingen van Diverscity en VVSG.

Over het vormingsfonds Focus op talent voor lokale besturen
 

 • De vormingen uit het open aanbod van Diverscity (leidinggeven voor ploegbazen, non-discriminatie, zelfzorg burn-out, dilemmatraining, preventie burn-out en mentoropleidingen) worden sinds 2019 ook aangeboden als in house vormingen in het vormingsfonds ‘Focus op talent’. Op deze manier is het mogelijk een opleiding op maat te organiseren binnen je eigen organisatie. De opleiding wordt dan inhoudelijk aangepast voor het bedoelde doelpubliek.
   

 • Deze vorming wordt bij jullie in-house aangeboden en is voor alle medewerkers binnen het lokaal bestuur (beperkt zich niet tot de diensten thuiszorg/ kinderopvang).
   

 • In 2019 heeft elk bestuur recht op 1 vorming uit het vormingsfonds ‘Focus op talent’ aan het voordeeltarief van €1000. De vormingen kosten in werkelijkheid meer dan €1000, maar dankzij de financiële tussenkomst van de Vlaamse Overheid worden alle kosten boven €1000 gedragen door het vormingsfonds.


Deze vorming kun je boeken via de vormingsfonds website en wordt bij jullie in-house aangeboden. Deze vorming kan gebruikt worden voor het volledige bestuur (beperkt zich dus niet tot de diensten kinderopvang en/of thuiszorg).

De vormingsverantwoordelijke binnen jullie organisatie (of een andere contactpersoon indien jullie organisatie niet over een vormingsverantwoordelijke beschikt) krijgt van het vormingsfonds:
 

 • een paswoord waarmee jullie vormingen kunnen boeken op de vormingsfonds website

 • een overzicht van het aantal vormingen waarop jullie recht hebben.​​

 

Heb je deze informatie niet van ons ontvangen? Neem dan contact op met vormingsfonds@diverscity.be of 02 211 55 18

​Deze eerste editie van het Vormingsfonds 'Focus op talent' loopt nog tot eind 2019, maar wordt verlengd in 2020. Wat wil dit concreet zeggen?
 

 • Indien je al een vorming aan voordeeltarief boekte die is doorgegaan in 2019, kun je niet nog een vorming boeken aan voordeeltarief die zal doorgaan in 2019.
   

 • ​Indien je een vorming boekt die doorgaat in 2019 en eentje die doorgaat in 2020 kun je tot tweemaal toe genieten van het voordeeltarief van €1000 per opleiding.
   

 • Indien je dezelfde vorming (of een andere vorming binnen focus op talent) wil boeken bovenop deze die je aan voordeeltarief hebt geboekt, moet je de volledige prijs van de vorming aan de desbetreffende organisatie betalen
   

 • Boeken van vormingen voor 2020 zal mogelijk zijn vanaf september 2019 t.e.m. 30 juni 2020 (vormingen in te plannen VOOR eind december 2020).