Help?!

Hoe boek ik een vorming? 

Wanneer je op 'boek nu' drukt bij een vorming wordt je doorverwezen naar de vormingsfonds boekingssite.
Daar kan je met behulp van je e-mailadres en je zelfgekozen paswoord (enkel voor contactpersonen gekend bij het vormingsfonds, deze perso(o)n(en) ontving(en) de uitnodigingsmail met het aantal gratis vormingen of vormingen aan voordeeltarief) de vorming finaal boeken. Hoe dit praktisch in zijn werk gaat lees je in de handleiding 'Hoe een vorming boeken'.

 

Wanneer ontvang ik een bevestigingsmail? 

Wanneer je op de boekingssite van het vormingsfonds een vorming hebt geboekt (en je de boodschap hebt gekregen dat je inschrijving succesvol is verzonden) ontvang je een bevestigingsmail. Jouw vorming is nu VOORLOPIG geregistreerd.
 

  • Je ontvang een mail ter bevestiging van je reservatie op het e-mailadres die je gebruikt hebt om in te loggen

  • De vormingsinstelling ontvangt dezelfde mail

  • Je kan nu contact opnemen met de vormingsinstantie om concrete afspraken te maken.

 

Datum afspreken?

In de fiche van de opleiding en in de bevestigingsmail vind je de contactgegevens van de vormingsaanbieder terug. Neem contact op met hen om samen een datum (of meerdere data in het geval van meerdere opleidingsdagen) af te spreken wanneer de opleiding kan plaatsvinden. 

 

Onderteken de modelovereenkomst

Wanneer je op de boekingssite van het vormingsfonds een vorming hebt geboekt (en je de boodschap hebt gekregen dat je inschrijving succesvol is verzonden) ontvang je een bevestigingsmail. Nadat je met de vormingsaanbieder een datum hebt afgesproken moet de modelovereenkomst ingevuld en ondertekend worden. 

 Deze overeenkomst is opgemaakt om digitaal in te vullen en te ondertekenen. Hierbij een stappenplan! 
 

  1. Download het bestand op je computer (niet alleen in je browser)

  2. Open het bestand vanuit de downloadmap op je pc met Adobe Acrobat Reader DC door rechtermuisknop te drukken op het bestand en te kiezen voor openen met... en dan Adobe Acrobat Reader DC te selecteren. In de meeste gevallen staat dit programma reeds op de computer mocht dit niet het geval zijn kun je het hier gratis downloaden. 

  3. Vul de gegevens die op jou van toepassing zijn in op het formulier en zet onderaan je digitale handtekening.

  4. Sla het bestand opnieuw op

  5. Mail het bestand naar de andere partij van de overeenkomst.

  6. Wanneer de andere partij de overeenkomst heeft aangevuld en ondertekend mailt hij deze naar vormingsfonds@diverscity.be en ook terug naar de andere partij, zodat deze over een exemplaar beschikt met beide handtekeningen.

  7. Maak vervolgens de registratie definitief door op de link in de bevestigingsmail te klikken 

 

Deelnemers doorgeven

Een week voordat de vorming doorgaat zal de persoon die de vorming geboekt heeft (die bij ons bekend staat als contactpersoon) een mail ontvangen. Daarin wordt gevraagd de voor- en familienaam en het e-mailadres van de effectieve deelnemers van de vorming digitaal door te geven. Aan de hand van deze lijst kan de lesgever de aanwezigheden controleren (de lesgever ontvangt enkele voor- en familienaam geen e-mailadressen), kunnen we elke deelnemer een evaluatieformulier bezorgen en eventueel een persoonlijk opleidingscertificaat.