top of page
Vormingsfonds thuiszorg

Zelfzorg, omgaan met stress

Thema 

Voorkomen van burn-out

Prijs

1

credit(s)

Doelgroep

Verzorgende;Poetshulpen

VF_TZ_102

De opleiding in het kort

Wat zijn de signalen en oorzaken van stress? Hoe voorkom je een burnout? Wat zijn mijn energiegevers en energievreters en wat zegt dit over mezelf? We staan stil bij groeimindset, leren omgaan met fouten en andere items die ons helpen meer in te zetten op zelfzorg.

Inhoud en aanpak

Alle sessies van Narras zijn zeer praktijkgericht en interactief. Ik gebruik een presentatie om te visualiseren. Bij het begin van de sessie wordt - via een kennismakingsrondje - gepolst naar de ervaringen en praktijksituaties van de deelnemers. 

De volgende oefeningen breien hier verder op het individueel groeiproces dat nodig is voor elke deelnemer. Elke deelnemer maakt een stappenplan op met haalbare acties waar de deelnemer zich goed bij voelt.


Ik hecht veel belang aan laagdrempeligheid zodat deelnemers de groeikans ervaren en zelfvertrouwen krijgen. Ik werk narratief, dit wil zeggen: inzichten worden verhalend toegelicht, met praktijkervaringen die aansluiten bij hun leefwereld. Ook werk ik vaak met beeldmateriaal (waaronder filmpjes) om inzichten en situaties te illustreren. 

Tussendoor en op het einde meet ik de impact van de sessie (via polls en fysieke vraagstelling). Op het einde bezorg ik mijn contactgegevens zodat deelnemers na de sessie nog extra vragen kunnen stellen die niet onmiddellijk te binnen schieten. Ik luister graag naar feedback en blijf zoeken naar verbetering.


De sociale sector is mij zeer bekend. Mijn hele loopbaan heb ik gewerkt met de doelgroep 'kinderen' in het kunsteducatief jeugdwerk, een tijdje in de kinderopvangsector alsook een periode in de sociale tewerkstelling. Diversiteit is altijd mijn 'dada'. Mijn sessies bevatten inzichten vanuit een holistische blik met een sociaal-culturele methodiek.  Graag bezorg ik referenties van plekken waar ik deze sessie reeds verzorgd heb.

Trainer(s)

Gil Geron

Vormingsinstelling

Narras bv

+32477940680

Praktisch

Duurtijd vorming

1 x dagdeel van 3 uur

Regio

Online

Randvoorwaarden

Beamer en scherm/ witte muur;Tafels en stoelen voor elke deelnemer

Aantal deelnemers

Min.

4

Max.

24

bottom of page