top of page
Vormingsfonds thuiszorg

Wat is kanker?

Thema 

Ziektebeleving

Prijs

1

credit(s)

Doelgroep

Verzorgende;Poetshulpen

VF_TZ_197

De opleiding in het kort

Deze vorming leert je wat kanker precies is, hoe de diagnose wordt gesteld en wat de behandelingen en mogelijke bijwerkingen zijn. Dat inzicht en die kennis bieden je houvast en zorgen ervoor dat jij je meer zelfzeker voelt in hoe je mensen met kanker best helpt en ondersteunt.

Inhoud en aanpak

Inhoud: 

Om als zorgverlener op de best mogelijke manier om te gaan met mensen met kanker, is het belangrijk inzicht te hebben in de medische aspecten van kanker. Deze vorming leert je wat kanker precies is, hoe de diagnose wordt gesteld en wat de behandelingen en mogelijke bijwerkingen zijn. Dat inzicht en die kennis bieden je houvast en zorgen ervoor dat jij je meer zelfzeker voelt in hoe je mensen met kanker best helpt en ondersteunt.


Aanpak:

De lesinhoud is evidence based en wordt op een bevattelijke en gevarieerde manier overgebracht aan de cursisten via een e-learning module. Beeldmateriaal en oefeningen ondersteunen de vorming. 

Het is zinvol om enkele weken na het doorlopen van de e-learning een intervisie/terugkomdag te plannen. 


Intussen hebben cursisten de tijd gehad om de concrete tips in de praktijk te brengen. Maar misschien botsen ze toch nog op vragen en onzekerheden. De intervisie/terugkomdag geeft hen de kans ervaringen te delen en biedt extra verdieping van het thema.

Deskundige lesgevers met klinische ervaring in de oncologie staan garant voor de kwaliteit.

Trainer(s)

Johan De Munter

Vormingsinstelling

Cédric Hèle instituut vzw

0476890978

Praktisch

Duurtijd vorming

1 dagdeel van 1 uur (eventueel aangevuld met intervisie/terugkomdag: 1 dagdeel van 3 uur)

Regio

Online

Randvoorwaarden

Aantal deelnemers

Min.

1

Max.

999

bottom of page